Hoppa direkt till innehåll

Januariblocken och färdig Majascrapsduk

Det blev en härlig långhelg den här helgen. Trots kraftig förkylning. Då har det ju passar bra att sitta inne och försöka kurera sig samtidigt som man syr lite grann mellan hostattackerna.
Jag började med att sy januariblocken. Ser på bilden att jag var dålig att variera mig i tygvalet. Hursomhelst kommer ju mitt slutresultat att bli väldigt färgrikt. Man får väl försöka sprida ut dem som är för lika i färgerna, när det är dags att sy ihop dem till något.
I går satt jag vid symaskinen i säkert 8-10 timmar. Och quiltade duken jag sytt av scrapsen jag vann hos Maja i oktoberscrapsdragning. Jag hade börjat med att leta runt på nätet efter idéer. Judi Madsen har blivit min en idol. Hon quiltar så vackert att det nästan blir för mycket. På hennes blogg www.greenfairyquiltsblog.com hittade jag massor med supervackra quiltarbeten. Om man bara kunde få till det en tiondel så perfekt så skulle jag vara nöjd.
Jag hittade flera olika varianter och valde sedan ut de nio som jag trodde mig bäst klara av. Samtliga utom två är helt frihandsquiltade. På de två med "blommor/propellrar" har jag ritat konturer på ett papper och sedan sytt genom papperet. Då lärde jag mig att man ska INTE rita med blyerts, för det följer med ner på tyget. Synd, nu måste jag börja med att tvätta den. Men blyerts skall väl inte vara svårt att få bort!? Klicka på bilderna så blir de större.
Och här är några bilder på baksidan.
Jag tappade räkningen, men jag gjorde slut på sju eller åtta underspolar tråd till quiltningen. Så man kan ju lätt säga att det går åt en del tråd. Men SÅ kul det var. Tack Maja www.majasparadis.blogspot.se för scrapsen som ledde till denna duk som gjorde att jag fick träna ytterligare på själva quiltningen.
Och så länkar jag till Bambi också bambisyr-evaj.blogspot.se
  • comment
  • comment
  • comment
  • comment
  • comment
  • comment
    Eva-Bambi-Johansson Vilken härlig inspirerande blogg du ... 2014-01-06