Hoppa direkt till innehåll

Bokslutstider

Nu är det bokslutstider och symaskinen har fått vila en hel del. Men lite har jag sytt. Jag sydde en duk i höstas som heter The love knot block där jag tyckte mönstret var riktigt fint. I december gav jag bort den i present men innan jag gjorde det så fixade jag ihop ett block att ha som "mönster". Mönstret var nämligen väldigt krångligt men när man hade ett färdigt att titta på var det hur enkelt som helst.
Nu har jag gjort två block till. Så blev det ytterligare en duk. Jag tycker nog att jag lyckades lite bättre med färgerna i den förra. Men den är läcker den här också. Nu återstår quiltningen. Och jag hörsammade Majas förslag att köpa Judi Madsens nya bok Quilting Wide Open Spaces. Har bara snabbt bläddrat igenom den. När jag lusläst den…. då jäklar anamma ska här quiltas! ;) Hoppas hoppas jag kan fixa lite grann av det hon visar. Fast hon kör ju allt i longarmmaskin. Det är en sån där sak som står på önskelistan, Sen. Sen när jag blir miljonär och flyttar till en ännu större lägenhet. DÅ ska jag skaffa en egen Long Arm symaskin!!! Ha ha!
Det var s k Multimässa (sy, samlar och hälsa) här i Västerås i helgen. Tänk jag införskaffade mig en insch-linjal. Har hållit på o quiltat i fyra år tror jag och bara haft en centimeterlinjal inköpt på Panduro. När jag letade då hade jag ingen aning om var man kunde få tag på linjaler överhuvudtaget, blev överlycklig när jag hittade på Panduro. Och visst, det har fungerat hjälpligt. Dessutom är det inte speciellt länge sedan jag köpte 1/4 insch pressarfot. Och det var verkligen en suverän sak, fattar inte att jag klarade mig så länge utan. (Ja, det gjorde jag ju inte för sömsmånerna vinglade lite.) Och så blev det några tyger i underbara gröna toner. Känner mer o mer att jag faktiskt övergår från blått till grönt som älsklingsfärg.
  • comment
    Eva-Bambi-Johansson Här kommer det att sys nu förstår ... 2014-01-28
  • comment
    Birgitta Det där blocket är bara så underba... 2014-01-27