Hoppa direkt till innehåll

I senaste laget..

…ska jag skriva lite grann så jag hinner länka till Bambi bambisyr-evaj.blogspot.se Jättebra för mig att du har ditt Visa och Berätta. Det är det som ofta gör att jag tar mig tid att skriva lite grann.
Sytt har jag faktiskt gjort ovanligt mycket senaste veckan.
Minsta barnbarnet fick en docksäng i julklapp så därför fick jag en beställning på lite "inredning" till den.
Täcket skulle vara i orange och turkos. Och det är faktiskt det, det är otroligt dålig färgåtergivning på dessa foton. Och enkel rakquiltining. Fick för mig att det passade bäst så.
Jag skar loss en bit ur en Ikea-madrass. Men den var på tok för tjock tyckte jag så jag tog en mycket fintandad såg och gjorde den lite tunnare. Det gick faktiskt förvånansvärt bra. Madrassvar blev en gammal gardin. Och så sydde jag underlakan med gummiband i sidorna, förhoppningsvis ligger det bättre på plats då. Örngott av ett gammalt örngott, så det blev tom en rejäl spets på det.
Jag gjorde täcket alldeles för litet i början. Men så testade jag med en necessär som stand in för Dockan. Då visade det sig att det ju behövs en hel del för att få täcket att nå om dockan. Om det visar sig vara för stort kan man ju snabbt göra ett nytt.
Hos camilleroskelley.typepad.com hittade jag det här mönstret. Jag var bara tvungen att testa det. Åh, det är så roligt att sy. Känner att det är varning för ytterligare ett jättejätte-överkast.
Nu ska jag länka till Bambi.
  • comment
    Irene Så roligt för en liten tös (eller ... 2014-01-24
  • comment
    Gun A Tack för tipset! Rutorna är superl... 2014-01-16
  • comment
    Eva-Bambi-Johansson Åh vad härlig du är Helena vilken ... 2014-01-14