Hoppa direkt till innehåll

Grattis Maria

Idag ska alla Marior firas. Men allra, allra mest ska Maria/Maja firas. Hoppas du får en underbar dag.
Jag tackar så jättemycket för det tyg jag fick strax före jul. Vilken överraskning det var. Jättekul. Marias tyg plus max tre till fick användas. Jag väntade ganska länge innan jag började göra något av det. Därför hann många många lösningar fara genom huvudet innan jag till slut bestämde mig för att göra en liten väska.
Maria/Majas tyg var så fint så jag hade svårt att sätta kniven i det. Tyckte liksom att så lite som möjligt skulle gå bort i sömsmåner. Men lite rester blev det efter att jag delat remsat i tre bitar, de är inpusslade i handtaget. Sedan testade jag "rondellkörning" vid quiltningen. Avslutade med anoraksnöre i dragskon med ploppar i olika färger. (klicka på bilderna så de blir större.)
Så på framsidan blev det Majas tyger. På baksidan använde jag ett orange tyg och bottenfärg blev alltså svart. Storleken är ca 30x22x8. Och inuti har jag gjort en ficka med dragkedja. Ett barnbarn har lagt in en beställning på en tuff väska till sin dans. Det ska få rum dansskor och vattenflaska. Hoppas hon gillar den här. Det gör jag.