Hoppa direkt till innehåll

Gardinsömnad och lite till

Jag var barnvakt i lördags. Och innan jag åkte hem idag passade vi på att sy ny gardin till lilla Doris rum. Det var en upplevelse. Fram med urgammal orange Husqvarna 2000. Började med att sicksacka kanterna, gick bra i sisådär en dryg meter. Sen smällde det. Och någonting satt fast. Och den del som på min nuvarnade symaskin kallas för Trådtilldragare den satt löst och fladdrade upp och ner lite hursomhelst.
Fram med verktygslåda och skruva isär maskinen. Vi hittade en lös plastbit som kom från en "anslutning" till den där Trådtilldragaren. Efter ett misslyckat försök att skruva ihop maskinen så lyckades vi vid nästa försök. Och vid testsömnad så visar det sig att maskinen fungerar hur bra som helst. Fortfarande jättefina stygn. Men tyvärr saknas nu stoppet för den där Trådtilldragaren och den smäller upp i plåten med ett fruktansvärt oljud. Så numera behövs hörselskydd och två personer för att sy på den maskinen. En måste nämligen sitta och försöka stoppa smällen lite grann, förslagsvis med ett hoprullat måttband. Då fungerar det alldeles utmärkt.
Så gardinen blev faktiskt färdigsydd. Men inte fotograferad.
Tygresterna tog jag med hem och sydde resten på lånemaskin. Min maskin är numera ute på resa för uppfräschning. Beställningen bestod av ett kuddfodral till en befintlig kudde. Efter det var det fortfarande lite rester kvar. Jag skulle vara riktigt ekonomisk och använda allt tyg. Så jag sydde en "burk". Usch, det blev VÄLDIGT stor. Trots både Vildona, dukvadd och undertyg så blev den ju inte ett dugg stadig. Men när jag sydde ihop hörnen blev det lite bättre stadga. Förhoppningsvis ska den passa att ha några typer av leksaker i.
Länkar till Bambi, det är så kul att sedan gå in och titta på vad alla andra gör. bambisyr-evaj.blogspot.se