Hoppa direkt till innehåll

Jag blir så ledsen

..men mest arg. För nu har min symaskin tröttnat igen. Den Automatiska Trådspänningen fungerar inte ett dugg. Jo, ibland fungerar den jättefint. Sen blir det några decimeter/en halvmeter där övertråden är så hårdspänd det bara går. Sen blir det fina stygn igen. Sen släpps övertråden helt lös och det blir enorma ormbon på avigsidan. Ibland fastnar övertråden helt nånstans inne i maskinen och tråden går av.
Här syns det lite grann hur olika sömmarna kan bli. Då har jag ändå sprättat det allra värsta. Det känns som att jag sprättat nästan en hel trådrulle på denna quilt.
Ja den här quilten blev alltså ett påslakan. Blocken var superkul att sy. Sen slaktade jag ett tunnslitet påslakan och tog som baksida inför quiltningen. Inget mellanlägg. Och det var då det roliga tog slut och jag började svära för mig själv. Och sucka och stöna. Men jag har inte orkat sprätta så mycket som jag borde så det blev VÄLDIGT bubbligt där övertråden drar ihop tyget.
Visst ser det tråkigt ut. Det var ju inte alls det här jag såg framför mig.
Det kommer ju inte att bli roligt att använda det heller, när det ser ut som det gör. Men jag ska i alla fall testa och se. Som underdel till påslakanet tog jag ett gammalt linnelakan, kanske kan man få uppleva lite "lyx" på det viset. Men det är tungt, det är ju tre lager tyg, eller nästan fyra med alla sömsmåner. Undrar om det kommer att märkas/kännas? Framför allt blir det säkert för varmt. Men kanske till sommaren, utan täcke istoppat. Ja, det får framtiden utvisa. Jag börjar med att stoppa undan det i tvättkorgen och glömmer det för stunden.
Nu ska jag leta rätt på symaskinens kvitto. Jag köpte den i februari i fjol. Hoppas det är två års garanti. Och det här blir fjärde gången jag lämnar in den för justering av den fantastiska Automatiska Trådspänningen. Grrrr. Hur ska man bära sig åt för att få problemet åtgärdat bestående? Måste jag köpa nya maskin igen? Berätta för mig vilket märke som är bäst.
 • comment
  Irene Quilten är jättefin - så jag förs... 2014-03-01
 • DSC_5200
  Jonas Eklundh Du får säga till om du vill ha till... 2014-03-01
 • comment
  Katarina Alltför väl känner jag igen proble... 2014-02-25
 • comment
  Catarina Jättetrist för dig att din maskin k... 2014-02-25