Hoppa direkt till innehåll

Bargello

För jätte jätte länge sen, några år sedan, såg jag någonstans här på nätet en bargelloquilt som var så otroligt vacker. Den gick från rött till orange till gult till vitt och tillbaka. Dessa färger böljade otroligt vackert. För mig såg det ut som en brinnande ljuvlig soluppgång. "Tänk om man nån gång skulle våga sig på nåt liknande" gick mina tankar.
Jag har haft den där bargellon i bakhuvudet av och till alltsedan dess. Först var jag ju säker på att jag överhuvudtaget inte skulle klara av att sy något liknande, än mindre sätta ihop färgerna. Med tiden har jag ju luskat ut att själva tekniken nog inte är så väldigt svår. Det är värre med färgkombinationerna. För mig i alla fall.
I går gav jag mig i kast med det hela. Rött tyg? Jo, några FQ. Orange tyg? Ännu färre och sönderskurna FQ. Gult? I stort sett ingenting.
Jaha. Vad gör man då? Jag letade fram alla tyger jag har på full bredd. Det var mest gröna och ljusa/beiga. Försökte så gott jag kunde sätta ihop färgerna. Tyvärr blev det ett stort hopp mellan ljust och mörkt, jag hade inget mittemellan. Men jag var så het på gröten att få sätta kniven i tygerna att jag bestämde mig för att det fick duga.
Då kom nästa fråga. Hur brett ska man skära. Hittade ett mönster på www.smarterbypfaff.com... Där skulle man börja med 10 cm breda remsor. Det kändes för stort för mig så jag letade vidare och hittade en bra instruktionsfilm: www.youtube.com... Det är Patti Carey som instruerar och hon skär i 2,5". Det kändes som att det passade mig bättre.
Så, så här ser det ut nu. Dags att skära på andra ledden. Men nu känner jag mig osäker igen. Hur brett ska det bredaste vara? Hur smalt ska det smalaste vara? Var ska jag lägga "vågorna"? Det värsta är att jag har så otroligt svårt att se framför mig hur det blir beroende på hur jag skär. Som "tur" är har jag en del annat att sysselsätta mig med några kvällar framöver. Kanske kan ett beslut växa fram under den tiden. Eller så skär jag bara på måfå och det blir som det blir. Så kanske jag lär mig nåt tills det är dags att göra den där brinnande soluppgången ;)
Länkar till Bambi som vanligt! bambisyr-evaj.blogspot.se
  • comment
    Irene Har ingen aning om vad bargello är, ... 2014-03-24
  • comment
    Gun A När jag sydde min "testbargello" Ska... 2014-03-16
  • comment
    Eva-Bambi-Johansson Tror att du kommer att få en alldele... 2014-03-10