Hoppa direkt till innehåll

Julklappar

Nu ska jag lägga ut lite bilder på julklappar jag sydde. De flesta sydde jag ju i november och början av december, sen hade jag syförbud i några veckor. Man måste ju få lite annat gjort än bara sömnad. Och det är ju alltid mycket grejer på gång från lucia fram till jul. Men trots att alla grejer legat färdiga här hemma i flera veckor, så inte lyckades jag fotografera dem. Men en del fotade jag i alla fall efter att paketen öppnats. (Klicka på bilderna så blir de större.)
Först gjorde jag denna väska. Jag tycker den är jätteläcker. Det är samma modell som jag gjort tidigare men ett nummer mindre.
Jag tyckte att femåringen skulle ha en jedi-kåpa, han har ju redan ett "lasersvärd". Idén hittade jag här på nätet någonstans. Jag fick hans mått; från handled till handled med utsträckta armar och längd från axlar och ner. Sen sydde jag på frihand. Tyvärr blev den lite trång över bröstkorgen. Men där har jag lagt in små kilar nu så förhoppningsvis passar den bättre nu.
Och sen har jag sytt små burkar, massvis. Såna som "alla" syr nu. Fyra-fem vardera till fyra barnbarn. Här är ett par uppsättningar. Och i senaste numret av Fat Quarter bjöd Mossby Quiltshop på ett möster på förvaring för småsaker. En var fick barnen. Storlekarna fick jag anpassa till de rester av syplast jag hade liggande.
Tidigare i höstas gjorde jag såna här "snörskålar". Jag skaffade mig en laddning passpoalband och sen sydde jag på löpande band. Ett rutigt rödbrunt tyg som även det kom från mammas lådor blev dessa skålar.
Så nu är det väl bara att sätta igång och sy alla idéer som farit genom mitt huvud under tiden jag haft syförbud. Än det ena, än det andra har jag tänkt ut. Men just nu minns jag ingen av dem. Men först av allt vill jag nog ta tag i de scraps jag fick av Maja för nästan två månader sedan. Många idéer har även där farit runt, får se om jag kan komma ihåg någon av dem…