Hoppa direkt till innehåll

Färdig sommarduk och pyttipanna

Så bär blev min Försvinnande nioruta. Jag tyckte ju först att den blev för färggrann och hade tänkt att kanta med samma gula som ligger i yttre ramen. Men av någon underlig anledning så försvann det tyget till mina Tula Pink-block. Fattar inte hur min planering fungerar. Eller överhuvudtaget INTE fungerar. Eftersom jag inte ville ta in ytterligare ett tyg till kanten så blev det det mest mönstrade tyget som fick stå till tjänst som kantband. Och bara för att göra det ytterligare lite färgglatt så försökte jag mig på en tittkant av det oranga tyget. Och visst blev det färgglatt. En sommarglad duk så här i mörkaste november. Inte alls fel. :)
Ganska länge har jag hållit på med min pyttipannasjal. Ett mönster från Garnomera, kolla här garnomera.wordpress.com... Så länge jag höll på med uddarna var det jätteroligt, men sen blev det bara rätstickning och det blir lite långtråkigt, det händer liksom ingenting. Så blev den klar men fick ligga o vänta i ett par veckor på blockning. Men nu har jag använt den i några dagar och jag trivs verkligen med den.
Och i går kväll började jag med detta. Ett mönster jag hittat på Moda Bakeshop www.modabakeshop.com...
Det var jättelänge sedan jag tog en utskrift av det, men sedan har det legat bortglömt och samlat damm. Bättre sent än aldrig. Har bara hunnit göra ett block. Tänker mig tre till en löpare. Det är ett evinnerligt pusslande att få alla små block på rätt ställe. Men nu har jag ju ett ligger färdigt att ha som mall så då blir det kanske lättare. Ett stort täcke skulle jag nog inte orka med detta block. För mycket pill för att passa mig. För många 1,5"-bitar! Går ju inte att köra med gasen i botten på symaskinen då!
Ha de bra. Nu går jag till Bambi o länkar. bambisyr-evaj.blogspot.se