Hoppa direkt till innehåll

På kurs

Oj, har kommit ifrån rutinen att skriva här emellanåt. Det beror på att jag så fort jag får en ledig stund sätter mig vid symaskinen, inte vid datorn!
I lördags var jag i alla fall på kurs, Quiltning för nybörjare. Jättekul, jättetrevligt och jättelärorikt. Vi var bara tre elever och det var nog tur för det var väldigt små lokaler (det är jag som sitter längst bort). Det gjorde även att vår fantastiska lärare Susanne verkligen hade tid med oss och hann berätta både det ena och det andra knepet. Visserligen hade jag stora problem med min symaskin och det är nog dags för ytterligare en servicevända för den. Fick även höra lite "allmän info" om Husqvarna och jag blir mer och mer övertygad om att jag köpt fel. Men skam den som ger sig.
Det jag har hållit på att sy på så fort jag fått en ledig stund är fortfarande "Bambis rutor". Som vanligt har det varit så roligt att jag inte kunnat sluta i tid. Nu är det nästan för stort för ett dubbelöverkast. Jag MÅSTE lära mig att sluta i tid. Men när det är så roligt.... Jag har i alla fall fått helt slut på alla mina småscraps, den lådan är helt tom nu.
De sista småbitarna använde jag till kvittoremsa som jag tänker sätta på baksidan. Har beställt riktigt tunn vadd nu, quilten är tillräckligt skrymmande som den är det behöver inte ökas på med en tjock vadd. Sen ska jag testa mina nyvunna quiltkunskaper. Kanske lite fel att testa på ett så gigantiskt arbete!! :)