Hoppa direkt till innehåll

Bra idé. Not!

Jag kom på en suverän idé. Min lilla hurts under sybordet går ju på hjul och alltsom oftast hamnar den utdragen och blir en extra avlastningsyta.
Varför inte göra den till en ministrykbräda!! Så slipper jag resa på mig var och varannan minut för att pressa sömmar. Jag blev riktigt imponerad av min fantastiska uppfinningsrikedom. Så jag tråcklade ihop ett litet strykunderlag av restbitar av vadd, en gammal bomullsduk som jag tror jag fått från nån bokklubb nån gång i tiden. Och i botten valde jag att ha skumplast, ett sånt där tunt som kallas för diskunderlägg i affärerna.
Och så satte jag igång. Så bekvämt!. Bara att vrida sig och pressa. Vrida tillbaka och sy. Osv, osv, osv.
Efter ett par timmar lyfte jag på strykunderlaget och upptäckte att där var dyngsurt av ångan från strykjärnet. Och fanéret hade redan börjat resa sig. Mindre lyckat alltså. Och inte alls så smart som jag tyckt.
Maja bad mig häromdan att jag skulle berätta hur jag löst sömnaden på hennes scrapstäcke. Jag var tvungen att tänka till ordentligt men nu har jag kommit på hur jag gjorde.
Jag började med att sy ihop remsor till mittenbiten. Jag pusslade hej vilt, långa remsor var svårt att få ihop från mitt tyglager. Sen skar jag av remsorna tvärs över och sydde ihop på längden. Så långt allt väl. Men sen minns jag att jag var ett stort frågetecken på hur jag skulle fortsätta.
Till slut löste jag det genom att sy på papper. Jag klippte ner A4-ark till kvadrater och på det sydde jag remsorna ut mot hörnen. Man tyckte att man hade en remsa som var tillräckligt lång, men när man sytt på den och pressat den till rätsidan... då var den några mm för kort. Det hände mig flera gånger.
Sen var det fruktansvärt jobbigt att ta bort pappret utan att riva upp stygnen. Har läst senare att man ska sy med väldigt små stygn så att pappret verkligen blir perforerat och lätt går att ta bort.
Därefter var det bara att sammanfoga blocken med en tunnare svart remsa. Lätt som en plätt! :)
Hur gör du Maja? Syr på frihand?
  • comment
    • member