Hoppa direkt till innehåll

Gott Nytt År

Senaste halvåret har det inte blivit så mycket sytt för min del. Det har varit stickning och virkning och brodering. Det betyder ju att abstinensen sätter in ibland. Nån gång i höstas slog den till ordentligt och jag var bara tvungen att få sitta vid symaskinen en stund. Då blev det den här färgglada skapelsen.
Det är bara scraps som är använda. Och jag lade ner ganska mycket tid på quiltningen.
Jag har försökt sy en blus också. I tunnaste, tunnaste siden. Jag köpte tyget på Syfestivalen i Göteborg. Sen låg det där och nästan retade mig. Jag tittade på det ibland, konstaterade att det var så tunt att det var genomskinligt. Var inte ett dugg peppad på att sy i det. Men till slut satte jag fart. Här har jag äntligen vågat klippa till blusen.
Och sen börjar problemen. Jag tyckte jag var SÅ försiktig, men när jag syr i första ärmen lyckas jag sy i fyrdubbelt tyg i 2-3 cm. Eftersom tyget är lite stretchigt så sydde jag med stretchstygn. Och de är ju egentligen omöjliga att sprätta. Undrar hur länge jag satt under lampan för att sprätta den där felsömnaden. Nej tacka vet jag stadigt lapptäckstyg! Nu var ju min entusiasm långt långt ner på minusskalan. Men jag sydde ihop den andra ärmen och skulle sy i den i ärmhålet. Då har jag vänt avigsidan ut!!!! Ja, det är ju ingen skillnad på räta och aviga på tyget, men jag lyckades sy ihop ärmen så jag fick en till högerärm. Hur dum får man bli?
Satte argsint igång med sprätten och det var nog med vilje jag misslyckades och gjorde hål i tyget. Då slängde jag det i soporna! Det var då jag började sy på den där sommarduken här ovan, mest för att trösta mig. Här syns det lite grann hur tunt tyget är.
Men dan därpå plockade jag upp tyget ur soporna. Man får inte ge upp. Man måste ju ta tillvara på allt. Eller...
Så här ser det ut nu. Jag har precis gått igenom klippresterna. Det går faktiskt att få ut en ärm ur dem, lite kortare än den färdiga högerärmen, men ändå en ärm. Får se i framtiden om det kanske blir en blus nån gång.
Håhåjaja, så man bär sig åt.
Så har jag sytt en sängklädesförvaring. Till alla gästsängar uppe i stugan har jag haft färdigköpta förvaringar. Men de går bara sönder. När den senaste gick sönder tog jag tillvara på blixtlåset och handtagen och så sydde jag en förvaring av två gamla kökshanddukar som jag fick i en auktionslåda för många år sedan. Inte vackert men funktionellt och billigt!
Och som vanligt en länk till Bambi: bambisyr-evaj.blogspot.se
  • comment
  • comment