En jeanskjol i lappteknik

Jag har länge gått och tänkt att jag ska sy något av alla dessa gamla/urvuxna jeans jag har liggande. Visst har jag försökt minska på högen emellanåt. Dynorna till båten är t ex sydda av gamla jeans. Och förra sommaren sydde jag ett jeanstäcke av svärdotterns sparade jeans, på slutet fick jag lägga till några rutor från min hög. Jeansen har också varit bra att ha när jag lagat trasiga knän på barnbarnens byxor. Men trots allt detta så minskar aldrig högen.
Jag fick en idé från en bekant. Hon hade köpt en jeanskjol sydd i lappteknik där överdelen är ett par byxor och sedan syr man bara dit rad efter rad till önskad längd. Och lägger dit några små veck emellanåt så den inte blir för snäv. Så här blev min.
IMG_3906
Byxans bakficka är kvar och sen har jag sytt dit en massa andra fickor också. Kolla! En Gul&Blå-ficka!!! Där framgår det hur länge jag sparat på mina gamla jeans. Skrattretande. Kul.
Det här är väl inte riktigt riktig lappteknik men jag länkar i alla fall till Bambi bambisyr-evaj.blogspot.se
Kommenterar som gäst
 • comment
  Gun A Jag tycker absolut att det är lappte... 31 januari 11:47
 • comment
  Eva-Bambi-Johansson Tack för trevlig inspiration och lä... 30 januari 19:15
 • comment
  Birthe Marie K Bjørhovde Så tøft skjørt d...mindre lapper..:-D 30 januari 16:57
 • comment
  Så tøft skjørt du har sydd! Jeg synes det er kjekt med redesign, og dette må nå være en form for lappeteknikk. I allefallefall har du satt sammen mange mindre lapper. :-D 30 januari 16:56
 • comment
  Karin Ekman Läckert. Jag har också mellan varve... 30 januari 09:46
 • comment
  Läckert. Jag har också länge tänk... 30 januari 09:44
 • comment
  Kerstin Lind Så fin den blev! Kul sätt att anvä... 30 januari 09:42
member

Helena Åhman

#inlineditbutton