Hoppa direkt till innehåll

Dotterns soffa

Ja, egentligen är den min. Men det är min dotter som gjort den. Hon gjorde den under sitt första år på Capellagården på Öland när hon utbildade sig till möbelsnickare. Från idé till färdig produkt. Jag älskar den soffan. När dynan syddes var det viktigt att den skulle vara neutral. Det var soffan som skulle synas, inte dynan.
Men i min iver att hitta sömnadsprojekt har jag nu kommit fram till att det är dags att pigga upp dynan. Eftersom tapeten går i svagt grönt så letade jag på vad jag har av gröna tyger. Så tog jag till lite orange också för att få en färgklick. Jag har faktiskt inte tyckt om orange sedan 70-talet då vi hade någon hemsk medaljongtapet i orange och brunt. Men 30-40 års paus från en färg kan väl räcka, nu tycker jag helt plötsligt att orange är en väldigt glad och pigg färg.
Jag köpte en Dresden Plate-linjal i höstas och nu var det dags att testa den. Under veckan som gått har jag stulit kortare och längre stunder nästan varje kväll och fått ihop sex "blommor".
Så nu tänkte jag för första gången i mitt liv ta det stora steget och länka till majasparadis.blogspot.se Känns lite spännande. Att delta i ett sån´t där bus som jag läst om men inte vågat tillkännage mig.
I sista stund innan jag började sy fast blommorna på tyget kom jag på att tyget har nog suttit på soffan i upp emot tio år. Tvättdags? Ja, hög tid.
Och vad händer! Det krymper. Jättemycket. Efter mycket kämpande lyckades jag i alla fall få på tyget på dynan, men den är nu fem cm för kort och två cm för smal. Så vad gäller då i Majas scraps-bus? Arbetet är inte färdigt. Men jag har använt en del scraps. I veckan får jag försöka få tag på nytt tyg. Som jag tänker krympa innan jag syr det. :)
Nu ska jag sätta mig och titta på mina tyger och se om jag kan få ihop en Crazy Trip Around the World-quilt...
  • comment
  • comment
    • comment
  • comment